DOROST – rozhovor s trenérem Dominikem Stejskalem

Od nadcházející sezóny 2024/2025 bude mít SK Buwol Metal dorosteneckou soutěž. Novým lodivodem bude Dominik Stejskal. Právě jeho jsme se rozhodli trochu vyzpovídat.

Ahoj Dominiku! Do Luk se opět vrací dorostenecká soutěž a ty povedeš mužstvo jako hlavní trenér. Můžeš fanouškům přiblížit, jak došlo k tvému angažování na trenérský post?

Ahoj Šimone. Ano je to tak. Na této funkci jsme se domluvili s předsedou klubu Martinem Jíchou v době, kdy jsem se vážně zranil v zápase, tak jsem se rozhodl, že radši vypomůžu trenérům mládeže a budu aspoň takto užitečný pro klub u mládeže.

Jak zmiňuješ, v minulé sezóně si prodělal komplikovanější zlomeninu. Znamená to, že jako hráč si pověsil kopačky na hřebík a plně se vrhneš na trenéřinu?

Jak se říká: Nikdy neříkej nikdy, ale výhledově hrát určitě nehodlám. Spíše se těším na novou výzvu trénování a dělaní fotbalu z jiného pohledu, než jako hráč.

Pojďme zpět k dorostu. Kdy zahajujete letní přípravu? Jak početný mančaft by se ti měl hlásit na prvním tréninku?

Letní přípravu jsme zahájily 22.7., ale jelikož máme zhruba okolo 20-ti fotbalistů tak na prvním tréninku nás bylo pouhých 7, ale je to z důvodu dovolených, táborů a podobných aktivit které ještě kluci mají.

Máte již domluvené nějaké přátelské utkání?

Máme domluvené 3 utkání s týmy ze druhé skupiny. Jedná se o týmy, jako jsou Štoky-Havlíčkův Brod, Cejle-Batelov a Rantířov. Jelikož týmy chtějí hrát i ,,tréninkové zápasy“ během sezony tak jich budeme mít i více během soutěže.

Konkrétně se jedná o kategorii mladšího dorostu. Jak bude tým vypadat? Bude věkově vyvážený, nebo budeš pracovat spíše s mladším týmem?

Máme tam kluky ročníkově od 2008 až po 2011 což budeme mít mladší tým, ale do budoucna to vypadá, že můžeme mít i velice silný tým, jen co kluci se seznámí mezi sebou a hlavně s velkým fotbalem.

Můžeš fanouškům přiblížit cíle pro tuto sezónu? Asi těžké predikovat, jakou úroveň bude soutěž mít. Vstupujete tak trochu do neznáma?

Stanovení cílů je teď hodně předčasné, že nikdo neví, co ta soutěž bude obnášet, takže ano vstupujeme do neznáma. Jediný cíl co teď máme, je abychom vytvořili fungující tým, jak v kabině, tak i mimo ní.

Děkuji Ti za rozhovor a budeme se těšit, až to vypukne. Ať se Vám v sezóně daří!!!

I já ti děkuji. Uvidíme jak to bude vypadat.