Na slovíčko s novou posilou Radkem Ciprušem

Radek Cipruš na fotografii vlevo.

Vyztužit defenzivní řady přichází zkušený Radek Cipruš. „Hlavně, aby mi drželo zdraví, přeje si“.

Ahoj Radku! Vítej v SK Buwol Metal. Přicházíš jako druhá posila po Jirkovi Cejpkovi, který k nám přestoupil ze Staré Říše, která byla i tvojí poslední destinací. Asi se nebudu plést, že tento faktor hrál roli ve tvém přestupu do Luk?

Určitě hrálo největší roli, že jsem znal hodně kluků, ať už z předchozích angažmá nebo i mimo fotbal. V poslední sezóně jsem se do Luk občas jezdil i dívat na zápasy, takže jsem věděl, do čeho jdu :).

Znáš v týmu nějaké spoluhráče? Jak na tebe působí prostředí v Lukách?

Ano, znám v kabině hodně kluků, kteří hráli právě ve Staré Říši. S pár klukama jsme se potkávali jako soupeři v mládeži, pak i v dospělém fotbale, nebo třeba na malé kopané. Prostředí v Lukách na mě působí zatím parádně.

Na webu www.transfermarkt.com máš poměrně bohatou historii. V mládí si prošel celkem FC Vysočina Jihlava a v dospělosti jsi působil ve Žďáře nad Sázavou, FK Chmel Blšany a Staré Říši. Jak na tyto angažmá vzpomínáš? Měl jsi v Jihlavě nějaké spoluhráče, kteří to dotáhli až do ligy, nebo do zahraničí? Poděl se s námi.

Na každé angažmá vzpomínám jen v dobrém, všude jsme měli dobrý kolektiv a z každého angažmá mám spoustu super vzpomínek, ať už těch přímo fotbalových, nebo protože se už nejednalo o plně profesionální úrovně, tak mám spoustu vzpomínek i na věci, které se odehrály mimo zelené trávníky 🙂

V mládeži FC Vysočina jsme měli silný ročník, takže jsem hrával s hodně klukama, kteří to dotáhli do ligy, asi nejznámější ve fotbalových kruzích je Matěj Vydra, který si zahrál i v Anglii. V týmu byli i další ligoví fotbalisti jako Lukáš Masopust, Honza Kliment, Lukáš Kryštůfek nebo Honza Mikula.

Ve tvém fotbalovém životopise mě zaujala jedna štace, u fanoušků dobře známém týmu FK Chmel Blšany, kde se hrála i naše nejvyšší soutěž. Jak si se do týmu dostal?  

Tenkrát jsem se vracel z Kanady, kde jsem žil a fotbal už jsem přes rok nehrál, ale chtěl jsem se k němu v Česku opět vrátit. V té době se Blšany pokoušely o fotbalový come back a spojily se s českou asociací fotbalových hráčů, ti pořádali například kempy pro hráče bez angažmá, kde trénovali i ligoví hráči, kteří byli bez smlouvy, ale chtěli se udržovat v kondici. Jedním z nich byl i Martin Jícha, který do Blšan nakonec přestoupil a přes kterého jsem se tam dostal i já.


Nyní pojďme, zpátky do Luk. Máš za sebou první přípravné utkání proti Sapeli Polná, kde jsi odehrál pouze 15 minut. Můžeš fanouškům sdělit, proč došlo k tak brzkému střídání? Došlo ke zranění?

Ne žádné zranění naštěstí. Ale v posledním roce jsem vinou zranění a pracovní vytíženosti odehrál jediný zápas, takže moje fyzička není momentálně úplně nejlepší a tak asi v kombinaci s nedělním počasím a možná ne úplně nejlepším pitným režimem se mi zamotala hlava a tak jsem se radši nechal vystřídat už takhle brzy.

V srpnu již vypukne soutěž. Jak se těšíš na sezónu. Máš nějaké osobní cíle?

Právě protože jsem v poslední době moc nehrál, tak se těším moc. Osobní cíle si nedávám, možná jen abych toho odehrál, co nejvíc. Jinak jediný cíl je týmový a to aby se nám dařilo v sezóně.

Radku, děkuji Ti za rozhovor. Přeju Ti, aby se ti v louckém dresu líbilo a drželo ti zdraví!!!

Děkuji!